مواد خوراکی چهار دسته اند: غذایی؛ غذایی دوایی؛ دوایی غذایی و دوایی
غذا
به چیزی اطلاق می شود که از آن خلطی ایجاد می گردد که به اقطار بدن می
افزاید؛ یعنی به طول و عرض ما می افزاید و از آن انرژی لازم بدن تولید می
شود و در کیفیت گرمی، تری، سردی و خشکی بدن تغییری حاصل نمی شود.
دوا
به موادی اطلاق می شود که خوردن آن ها باعث رشد بدن نشده و انرژی زا
نبوده و گرسنگی را رفع نمی کنند، فقط کیفیت بدن یعنی گرمی، سردی، تری و
خشکی بدن را تغییر می دهند و کم و زیاد می کنند. طرز تهیه عسل مصفی را در
ادامه توضیح خواهیم داد.
در غذایی دوایی، خاصیت رشد بدن بر خاصیت تغییر کیفیت بدن غلبه دارد؛ مانند عسل مصفی و در دوایی غذایی عکس این تعریف است و خاصیت تغییر در کیفیت بدن غالب است مانند عسل خام.
لذا
برای مصرف روزانه عسل، مخصوصاً افرادی که به عسل حساسیت دارند و با خوردن
آن دچار عارضه ای می گردند، توصیه می شود عسل مصفی استفاده شود.
طرز تهیه عسل مصفی:
3
کیلو عسل را با 1 کیلو آب چشمه مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید و
کف آن را مرتب بگیرید تا آب آن تبخیر شود، با این کار عسل خام به عسل مصفی
تبدیل خواهد شد.
www.ravazadeh.com
متشکر از مطلبتون